Kahramanmaraşta Turistik Alanlara 30 Dakikada Ulaşım

"Dondurma kenti" unvanıyla markalaşan, 15 bin yıllık tarihiyle uygarlıklara ışık tutan Kahramanmaraş'ın güzelliklerini yaşamaya gelen turistler, kaplıcalardan kayak merkezine, tarihinden doğasına kadar her türlü turizm faaliyetine yarım saatte ulaşabilme imkanı yaşıyor.

Kahramanmaraşta Turistik Alanlara 30 Dakikada Ulaşım

"Dondurma kenti" unvanıyla markalaşan, 15 bin yıllık tarihiyle uygarlıklara ışık tutan Kahramanmaraş'ın güzelliklerini yaşamaya gelen turistler, kaplıcalardan kayak merkezine, tarihinden doğasına kadar her türlü turizm faaliyetine yarım saatte ulaşabilme imkanı yaşıyor.

Kahramanmaraşta Turistik Alanlara 30 Dakikada Ulaşım
25 Şubat 2017 - 13:07

Kilometreye düşen su kaynakları bakımından Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alan Kahramanmaraş, bölge ve iklim kuşaklarının kesişme noktasındaki coğrafi konumuyla turizmcilere geniş yelpazede pek çok imkan sunuyor.

Dövme dondurması kadar yüzyıllardır önemli şairler yetiştirip edebiyat dünyasına en çok katkıda bulunan illerden Kahramanmaraş, alternatif turizm kaynaklarıyla dikkati çekiyor.

Yarım saatte, Ilıca ve Döngele termalleri, Yedikuyular kayak merkezi, Ekinözü'nde soda kıvamındaki acı suyu, oksijen deposu Başkonuş, Yavşan, Andırın ile Göksun yaylaları ve ormanlarına ulaşılabilen Kahramanmaraş, her gelir grubundan insanların faydalanabileceği turizm tesisleriyle de tatil planlarına dahil ediliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın coğrafi yapısına dikkat çekti.

Küçükdağlı, şehir merkezinin deniz seviyesinden yüksekliğinin 580 metre olması, 10 dakikada 10 kilometre mesafedeki bin 800'lü rakımlara çıkılabilmesinin kent açısından önemli bir özellik olduğunu belirtti.

Kentte hem termal tatil, hem kayak gibi kış sporu, hem doğa aktiviteleri yapma imkanı sunan pek çok alanın bulunduğunu ifade eden Küçükdağlı, şunları söyledi:

"Kahramanmaraş'ta kent merkezinden 30 dakikalık süre içerisinde, Yedikuyular kayak merkezine, oradan 30 dakika içeresinde sıcak su termal tesislerine, Ilıca ve Döngel kaplıcalarına, içmece sularına, yine aynı sürelerde Başkonuş ve Yavşan yaylaları, Tekir ve Fırnız vadilerine ulaşmak mümkün. Yine, Kahramanmaraş'ta, doğal güzelliklerin, yürüyüş parkurlarının, dağcılığın, kalelerin, mağaraların bulunmuş olduğu birçok alternatif turizm değerlerine 30 dakikada ulaşma imkanı var."

Her bütçeye uygun

Küçüdağlı, Kahramanmaraş'ta 3 bin turizm işletme belgeli otel bulunduğunu aktardı.

Kentte 5 yıldızlı otellerden apartlara kadar çok sayıda her bütçeye uygun tesisin bulunduğunu ifade eden Küçükdağlı, kent merkezinden doğal güzelliklere, yaylalara, termallere ulaşıldığında rahatlıkla konaklanabilecek tesislerin de artışına bağlı olarak geçen yıl yüzde 30 oranında bir ziyaretçi artışı gerçekleştiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta 4 mevsim kullanılacak alternatif turizm kaynaklarının bulunduğuna vurgu yapan Küçükdağlı, "Tüm kentlerimizin turizm potansiyeli açısından kendilerine ait özellikleri mevcut ancak Kahramanmaraş'ta saymış olduğum alternatif turizm değerlerinden, kayak merkezinden, termal sıcak sulardan, içmece sularından, doğal güzellik taşıyan yaylarından, vadilerinden, baraj göllerinden hepsine kent merkezini odak noktası almak suretiyle yelpaze gibi açılarak 30 dakikada ulaşmak mümkün." diye konuştu.

 

SEYDİHAN KÜÇÜKDAĞLI KİMDİR ?

 

1963 yılı Aralık ayında Kahramanmaraş’ta doğar. İlk ve orta öğretim tahsilini memleketinde yaparak lise ve İHL diplomasını birlikte alır. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalından lisans diploması alır. KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamlar ve aynı alanda doktora çalışmalarına devam eder. Ayrıca, Selçuk Üniversitesinden Pedagojik Formasyon Sertifikası, Çukurova Üniversitesinden Bilgisayar Formatörlük Sertifikası ve Boğaziçi Üniversitesinden Turizm Temel Eğitimi Sertifikası alır.

1987 yılında Kahramanmaraş Lisesine öğretmen olarak atanır ve 1990 yılında rehberlik servisi oluşturarak iki yıl psikolojik danışmanlık yapar. 1992 yılında Eğitim Yöneticiliğine başlar ve 1993 yılında Kahramanmaraş Anadolu İHL kurucu yöneticisi olarak atanır. 1992 yılından itibaren on bir yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığı sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında jüri görevi tevdi edilir. Eğitim faaliyetlerindeki özverili çalışmalarından dolayı Aylıkla ödüllendirme ile taltif edilir ve dört kez teşekkür belgesi alır.

2003 yılında Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanır. Kültür ve Turizm alanında, kurumsal kimlik ve kamusal sorumluluk bilinci içerisinde oluşturduğu gündem ve çalışmalarla kültür ve turizm olgusunu kentin vizyonuna dahil eder. Valilik Makamı tarafından dört kez Takdirname, bir kez Teşekkürname ile taltif edilir ve Bakanlık Makamı tarafından on iki kez temsil için yurt dışında görevlendirilir. Ayrıca, pek çok kurumdan teşekkür ve başarı belgesi ile ödül alır.

2004 yılından itibaren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Pt. Öğretim Görevlisi olarak görev yapar. KSÜ’de Arkeoloji Bölümü ile Turizm ve Otelcilik Programı’nın açılışına öncülük eder. Ortak çalışma kültürü kapsamında, KSÜ tarafından dört kez teşekkür belgesi verilir.

Akademik, sosyal, kültürel ve sektörel alanda pek çok yazısı ulusal ve uluslararası yayınlarda yer alır ve Akdeniz’in Altın Kenti Kahramanmaraş adlı ansiklopedik prestij kitap başta olmak üzere kültür ve turizm alanında çok sayıda yayının basımına öncülük eder.

İyi derece Bilgisayar, orta derece Arapça ve Fransızca bilir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum