"Düşünce Kuruluşu" oluşturulmalı
Davud İSKEÇELİ

Davud İSKEÇELİ

"Düşünce Kuruluşu" oluşturulmalı

26 Ocak 2017 - 14:03

Turizmin canlanması için herkes seferberlik halinde ama bütünlük yok, herkes ferdi çalışmalar içinde. Yahut bir dernek veya bir platform. Ortak akılla hareket edilmeli ki mücadele sürdürülebilir olsun. Yoksa herkes dernek bazında yada şirket bazında mücadele verirken bir müddet sonra yorulacaktır.

Dünyadaki en zor şey devamlılık sağlayabilmektir. Başarılı olanlar devamlılıkları daim olanlardır. Turizmde ortak akıl oluşturmak için birbirine düşman olanların dahi biraraya gelebileceği bir düşünce kuruluşu oluşturulmalı ve hatta resmi kurumlarda burada yer alabilmeli. Katılanlar rütbelerini ve mevkilerini kapıda bırakabilmeli. Bu ortak akıldan çıkan kararlarla sektörede herkese ödevler verilmeli ve bu ödevlerin takipçisi olunacak otokontrol oluşturulmalı.

Ortak akılla görev dağılımı olmazsa ne olur? ; Kimisi göz doldurmak mertebe atlamak için  taşıyabileceği yükten fazlasını kendine yükleyerek altında ezilir. Kimiside yapmış olmak için yapıyor gözükerek turizme bir fayda sağlamamış olur. 

Artık turizm, gelip eski anıtları binaları gezmekten ibaret değil. İnsanlar hobileri için turizm yapıyorlar. Hedef kitleyi inceleyip ağırlıklı hobiler keşfederek hobi turizmide ülkemizde başlatılabilir. Amerika'daki herhangi bir vatandaş yay ok hobisi için yılda 10 bin dolar harcama yapabiliyor, binlerce km mesafeyi gözünde büyütmeden gece gündüz gidebiliyor. Geleceğin en önemli turizm branşı hobi turizmi olacaktır. Bu gibi bir konuyu turizm düşünce kuruluşunda gündeme alıp detaylandırıp sonuçlandırabilmek lazım. Barikayı hakikat müsademeyi efkardan doğar yani farklı fikirlerin çatışmasından hakikat ışığı çıkar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum