2017 yılının Şubat ve Haziran ayları arasında yedi ayrı ilde sekiz üniversitede gerçekleştirilen Airpreneurs Programının ikincisi havacılık alanında gençleri daha girişimci kılmak ve bu alanda yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak için yeniden yola çıktı. Bu yıl lansmanı İstanbul’da gerçekleştirilen Airpreneurs Programının ikinci durağı Gaziantep oldu. Programın Gaziantep ayağına Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi destek oldu.
Gaziantep’te kazanan fikir “Gezenti” ile Gaziantep Üniversitesi’nden Adem Kaçar, Ahmet Furkan Kuşçu, Berk Topçuoğlu, Ferhat Bölükbaş, Hasan Güzel, Mahmut Umut Bahar, Süleyman Emre Atik, Tolga Balatlıoğlu oldu. Program Gaziantep’in ardından bu yıl sırasıyla, Ankara, Trabzon, Elazığ ve Antalya’da uygulanacak. Programın finali ise yine İstanbul’da gerçekleştirilecek. İlk programda olduğu gibi ikinci programda da yaklaşık 700 üniversite öğrencisinin katılımı bekleniyor.
Program, “hackathon” olarak adlandırılan yuvarlak masa workshoplarıyla yeni girişimlere ilham olacak, öğrencilerin fikirlerini yarıştırabilecekleri sosyal bilimlerden fen bilimlerine kadar her branştan öğrenciler için hazırlandı. Program sonunda kazanan takım, 3 aylık inkubasyon sürecine dahil olarak Girişimcilik Vakfı mentorlarıyla fikirlerini hayata geçirecek. Kazanan takım üyeleri fikirleri için ihtiyaç duydukları alanlardaki mentorlar ile süreç boyunca bir araya gelmeye devam edecek. Fikrin geliştirilmesi sürecinde mentorlar ile yapılacak birebir görüşmelerden, mentorların takımın ihtiyaç duyduğu bağlantıları sağlamasına kadar takım üyeleri her konuda destek alabilecek. Süreç boyunca ayrıca kazanan takım girişimcilik ekosistemdeki önemli etkinliklere de davet edilerek iş bağlantılarını geliştirme şansı yakalayacak.
Boeing Hakkında
Boeing, Türkiye ile 1940'lardan bu yana devam eden köklü ilişkiler sürdürmektedir ve bu kapsamda teknoloji, eğitim, sanat, kültür ve sağlık alanında yüzlerce projeye imza atmıştır. Boeing, Türkiye’ye uçak tedarik etmenin yanı sıra, Türkiye’deki havacılık paydaşlarının, üniversitelerin ve sanayinin güvenilir bir teknoloji ortağıdır. Boeing, Türkiye’de 21. yüzyıl kabiliyetlerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla okul öncesi eğitimden ilköğretime, meslek liselerine ve üniversitelere kadar uzanan çok geniş bir yelpazede eğitim, teknoloji, girişimcilik ve FeTeMM (fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik) programlarını desteklemektedir.
Türkiye Girişimcilik Vakfı Hakkında
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 senesinde Sina Afra’nın fikir önderliğinde 25 kurucu ile kurulmuştur. Türkiye Girişimcilik Vakfı girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Şu anda 33 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye’de girişimcilik ve liderlik açısından en yatkın ve en yetenekli gençlerin bulunması ve desteklemek misyonunu edinmiştir. Network, Rol Model, Burs, Girişim Elçileri ve Giveback olarak 5 temel öğe üzerinden girişimcilik potansiyeli taşıyan gençleri seçen Türkiye Girişimcilik Vakfı, tüm alanlardaki girişimcilik fikrine ilham olmayı hedeflemektedir.
YORUMLAR