“KKTC TURİZMİ İÇİN BİR ÜST TURİZM ÖRGÜTÜ KURULMALI”

Uluslararası Final Üniversitesi ve Anatolia Turizm Akademisi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen 12. Akademik Turizm Eğitimi Arama konferansı Girne’de, Acapulco Otel’de tamamlandı.

“KKTC TURİZMİ İÇİN BİR ÜST TURİZM ÖRGÜTÜ KURULMALI”

Uluslararası Final Üniversitesi ve Anatolia Turizm Akademisi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen 12. Akademik Turizm Eğitimi Arama konferansı Girne’de, Acapulco Otel’de tamamlandı.

“KKTC TURİZMİ İÇİN BİR ÜST TURİZM ÖRGÜTÜ KURULMALI”
30 Ocak 2017 - 13:37

“KKTC Turizminin Geçmişi, Mevcut Durumu ve Gelecekle İlgili Vizyonunun Belirlenmesi” ana başlığı altında düzenlenen çalıştaya Türkiye’den ve KKTC’nden akademisyen, sivil toplum örgütü, turizm alanından kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının sonucunda KKTC’de ambargoları etkisizleştirmek için siyasi erkten arındırılmış bir üst turizm örgütünün kurulması önerildi. 

Uluslararası Final Üniversitesi ve Anatolia Turizm Akademisi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen 12. Akademik Turizm Eğitimi Arama konferansı Girne’de, Acapulco Otel’de tamamlandı. “KKTC Turizminin Geçmişi, Mevcut Durumu ve Gelecekle İlgili Vizyonunun Belirlenmesi” ana başlığı altında düzenlenen çalıştaya Türkiye’den ve KKTC’nden akademisyen, sivil toplum örgütü, turizm alanından kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının sonucunda KKTC’de ambargoları etkisizleştirmek için siyasi erkten arındırılmış bir üst turizm örgütünün kurulması önerildi.

Çalıştayı düzenleyen kuruluşlardan Anatolia Turizm Akademisi Koordinatörü ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin KOZAK, iki gün süren toplantının KKTC turizmi için oldukça verimli sonuçların elde edilmesini sağladığını açıklayarak, toplantıda ulaşılan sonuçlar çarpık yapılaşma, ambargonun ortaya çıkardığı sorunlar, çevresel sorunlar, master planı eksikliği ve ulaşım olmak üzere beş ana konu üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Prof. Dr. Kozak, belirlenen sonuçlara önerilen çözümler arasında ambargoları etkisizleştirmek için siyasi erkten arındırılmış bir üst turizm örgütünün kurulmasının öncelikli olarak önerildiğini vurguladı. Prof. Dr. Kozak diğer çözüm önerileri arasında hazırlanacak bir master planı içerisinde özellikli olarak turizmde yer alacak iş gücünün planlanması ve eğitimlerinin sağlanması, tanıtım, pazarlama, yurtdışı etkileşimi için teknolojilerin etkin bir şekilde kullanılması, turistik kaynakların araştırılması ve turistik envanterin çıkarılması ve turistik ürünlerin oluşturulması, kayıt dışı turizm ekonomisinin kayıt altına alınması, uluslararası boyutta halen uygulanmakta olan Türkiye üzerinden touch-down uygulaması yelpazesinin genişletilmesi, buna ek olarak Güney Kıbrıs Kesimi’nde bulunan hava limanlarının daha verimli bir şekilde kullanılabilme olanaklarının araştırılması ile hedef Akdeniz ülkeleri ile Türkiye’den denizyolu ulaşımının güçlendirilerek geliştirilmesi gibi pek çok çözümün önerildiğini belirtti. 

Anatolia Turizm Akademisi’nin 2009 yılından bu yana turizm ve ilgili alanlarında düzenlemekte olduğu ve KKÜC turizmini konu alan 12. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı’nın ilerleyen dönemlerde farklı konularda düzenlenmeye devam edileceği açıklandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum