OSMED Eğitim Seminerlerine Manavgat 'tan başladı

Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim Derneği (OSMED) tarafından düzenlenen eğitim seminerleri Manavgat'ta başladı.

OSMED Eğitim Seminerlerine Manavgat 'tan başladı

Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim Derneği (OSMED) tarafından düzenlenen eğitim seminerleri Manavgat'ta başladı.

OSMED Eğitim Seminerlerine Manavgat 'tan başladı
17 Şubat 2018 - 10:28

OSMED'in düzenlediği eğitim semineri, Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri, çeşitli üniversitelerden gelen öğretim görevlileri ve otellerin satın alma, housekeeping, yiyecek içecek ve mutfak departman müdürleri ve personelinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. OSMED Başkanı Murat Arıcı, 104 kişinin aktif olarak dernek yönetiminde yer aldığını belirtti.

Derneğin girişimleri neticesinde bugün Akdeniz Üniversitesi'nde 2 yıllık bir önlisans programının olduğunu ifade eden Arıcı, "Biz bu derneği açtığımızda bırakın üniversitelerde bölüm olmayı, satın alma diye bir ibare bile yoktu. Bugün 2 yıllık önlisans bölümü var ve Balıkesir Üniversitesi'nde de 4 yıllık lisans bölümü açılacak. Başvurularımız sonucunda devletimiz ve okullarımız yardımcı oldular. Önemli bir eksiği tamamladık" diye konuştu.

11 üniversiteden akademisyenlerle birlikte çalışarak eğitim çalışmalarını yaptıklarını anlatan Murat Arıncı, "7 yılda, 8 bin sertifikasyon işlemi yaptık. Yaklaşık bin 200 kişiyle Akdeniz Üniversitesi ile yaptığımız uzaktan eğitim çalışmasını yani AKUZEM sistemini gerçekleştirdik. Şimdi Ford Üniversitesi ve Balkan Üniversitesi'nin belgelerini veriyoruz. 196 ülkede geçerliliği var. Çalışma hayatını mesleği sevmek çok önemli. Verdiğimiz belgeler her yıl kendisini yükselten ve uluslararası uyumluluğu olan belgeler. Beş bin kişiyi akredite olarak belgelendirmek istiyoruz. Dünyanın her yerinden turizmcilere bu mesleği anlatıyoruz" diye konuştu.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE 7. SIRADAYIZ

Türk turizmini geliştirmek ve turizmi 12 aya yaymak adına çeşitliliğe önem vermek zorunda olunduğuna dikkat çeken Murat Arıncı, "Sadece deniz, kum turizmine bağlı kalmamak lazım. Akdeniz'den Ayvalık'a kadar olan bölgeye bir talep oluştu ve 80'li yılardan bu yana hep böyle tanıtıldı. Ama bizim yayla turizmimiz, kış turizmimiz, yöresel ve bölgesel turizmimiz var. Bunlara bağlı kalmamamız lazım. Kayak turizmine, gemi turizmine yönelmemiz lazım. Özellikle Karadeniz'e muhteşem bir talep var. Dünyanın her yerinden geliyorlar bu güzelliği paylaşmak için. Bunları çoğaltmamız lazım" diye konuştu.

TÜM İHTİYAÇLARINI ÇİN'DEN ALAN TESİSLER VAR

OSMED Manavgat Temsilcisi Serkan Karalar ise geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntıların ardından bu yıl rezervasyonlarda yüzde 20'lik bir artışın görüldüğünü söyledi. Turizm sektöründe 16 yıldır çalıştığını, 2006 yılında bu yana satın alma müdürü olarak görev yaptığını belirten Karalar, öncelikle yerli malı kullanmayı arzuladıklarını ancak her üründe özellikle teçhizat konusunda yerli ürün bulmakta zorluklar çektiklerini, bu durumda Çin gibi ucuz maliyetlerin olduğu ülkelerden ithal ürün alınabildiğini söyledi.

Serkan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde üretilen ürünlerde maliyetler oldukça yüksek. Çin'de işçilik ve diğer bazı maliyetler çok düşük, orada üretilen ürünlerin maliyetleri oradan gelmesine karşın çok daha uyguna gelebiliyor. Bundan dolayı ithal ürünlere gidilebiliyor. Çin'e giderek otelin tüm ihtiyaçlarını alıp gelen tesislerimiz de var. Ya da ithalatçıdan alıyorlar ama 1 liralık bir ürünü Çin'den bütün maliyeti ile 1,5 lira oluyor. Aynı ürün buradan almaya kalktığımız zaman bazen 2,5 liraya kadar çıkabiliyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum