Twitter profilinizin etkisini ölçebilir ve daha büyük bir etki yaratması için ipuçları elde edebilirsiniz. Bu ücretsiz araçla, tweet etkinliğinizi, takipçilerinizin demografik profilini ve Twitter kartlarınızın performansını görebiliriz.
Twitter Analytics aracıyla performansınızı rakamsal olarak ve zengin grafiklerle, seçili periyotlarda değerlendirebilirsiniz. Bu aracı kullanarak takipçileriniz daha yakından tanır, hangi tweetlerin takipçileriniz ve hedef kitleniz tarafından karşılık bulduğunu anlar, hangi zaman dilimlerinin tweet paylaşımı için ideal olduğunu anlar ve işe yarayan tweetlerinizi tespit edersiniz.
TWITTER ANALYTICS İLE ÖĞRENEBİLECEKLERİMİZ
Yönetim paneline ulaştığınızda karşınıza çıkan ana sayfada ilk önce son 28 günlük performansınız çıkacaktır. Attığınız tweet sayısı, kazanılan tweet izlenimleri, profil ziyaretleri ve takipçi sayısı hem rakamsal hem de grafiksel olarak; önceki dönemle karşılaştırmalı biçimde yer alacaktır.
Bununla beraber izlenim sayısı bakımından en iyi tweet, medya içeren en iyi tweet ve en iyi takipçinizi görebilirsiniz. Bu üç veriye aylık olarak ve aynı zamanda aylık performans özetinizle beraber ulaşmanız mümkün.
Tweetler sekmesi, Twitter Analytics aracında paylaşmış olduğunuz tweetlerin tek tek performanslarını görmenize yardımcı olacaktır. Seçili olarak son 28 günkü verileri görebilir ama dilerseniz bu periyodu sağ üst köşedeki takvimde kendiniz belirleyebilirsiniz. Burada, paylaştığınız tweetlere ait şu metriklere ve boyutlara ulaşabilirsiniz:
İzlenimler, Etkileşimler, Etkileşim oranı, En iyi tweetler, En iyi tweet ve cevaplar, Ödemeli tweet performansı (Twitter reklamları için).
Takipçiler sekmesinden profilinizi takip eden kitle hakkında son derece kıymetli verilere ulaşacaksınız. En başta takipçilerinizin en büyük ilgi alanını görebilirsiniz. Bu grafiğin altında takipçi ilgi alanları listesini ve takipçilerinizin cinsiyet dağılımını öğrenebilirsiniz. Onun da altında ülke ve bölge gibi lokasyon bilgilerini bulacaksınız.
Etkinlikler sekmesi, Twitter topluluğuna ulaşabileceğiniz özel günleri etkinlik konusu ve trend olan etkinlikler kategorizasyonu ile görmenizi sağlayacaktır. Örneğin, yakın zamanda gerçekleşecek ulusal günler, festivaller, konferanslar, ödül törenleri ve benzeri etkinlikleri takip edebilir ve o gün gelmeden o güne özel kampanyalar oluşturabilirsiniz. Burada Twitter size o etkinliğe dair istatistiksel veriler sunacak ve bu etkinlik boyunca takriben kaç tweetin atılacağı, kaç erişim ve izlenimin olacağını ve bu etkileşimlerin dünyanın hangi coğrafyalarında daha çok olacağını gösterecektir. Özetle, Twitter size kendi kullanıcı tabanının davranışsal verilerinden hareketle, son derece değerli bir etkinlik takvimi hazırlamaktadır. Tek sıkıntı, Türkiye’nin bu takvimde yer almaması. Fakat ilerde yerel takvimimizin de eklenebileceği umuduyla bu bilgiyi aklımızın kenarında tutmakta fayda var.
Daha fazla sekmesinde, paylaştığınız videolara ait verilere, uygulama tanıtım reklamları performansınıza ve dönüşüm izleme istatistiklerinize ulaşabilirsiniz. Burada dönüşüm izlemeye özel bir parantez açmak gerekir.
Dönüşüm izleme ile, web sitenizde sizin için kıymetli olan dönüşümleri (üyelik, satın alma, abone olma, form doldurma gibi) takip edebilirsiniz. Sitenizi ziyaret edenlere, ziyaret ettikleri sayfalara özel mesajlarla ulaşabilirsiniz (bir çeşit re-marketing – yeniden pazarlama) ve tüm bu verilerle dönüşümlerinizi optimize edebilirsiniz. Elbette, dönüşüm izleme Twitter reklam kampanyalarınız için geçerli. Yalnızca bir Twitter web site izleme etiketini sitenize ekleyerek dönüşümlerinizi analiz edebilirsiniz.
YORUMLAR