İş birliği kapsamında Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine, TURYİD bünyesindeki yer alan 187 marka ve 1000’i aşkın işletmelerde zorunlu ‘İleri Düzey Stajını’ yöneticilik pozisyonuna hazırlık mahiyetinde gerçekleştirme imkânı yaratılacak. Öğrenciler bu özel staj programı kapsamında kariyer merdiveni kurmak istedikleri uzmanlık alanına ek olarak diğer uzmanlık alanlarını da deneyimleme ve gölge yönetici pozisyonunda üst düzey yöneticilik sorumluluklarını yakından izleme ve takip etme olanağını elde edecekler.
İki kurum arasında imzalanan iş birliğine ilişkin görüşlerini sunan Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar; “Yiyecek ve içecek sektörümüzün en üst seviyesini temsil eden ‘Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği’ ile yapmış olduğumuz bu değerli iş birliği sayesinde, öğrencilerimiz eğitimlerinin son akademik döneminde zamanlarını tamamen sektöre vakfedecekler ve çalıştıkları kuruluşların operasyonel sorunlarına çözüm üreterek, ya da stratejik planlamalarına katkılar vererek, üst düzey yöneticilerle beraber çalışma olanağı yakalayacaklar, böylece mezun olmadan önce sektörde istihdam edilmiş olarak iş hayatlarına başlayacaklar’ dedi.
TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer ise akademik kariyerin özel sektör tecrübesi ile farklı bir boyuta taşınabileceğini, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerin TURYİD’in üye restoran işletmelerinde kazanacakları sektörün gerçek hayat deneyiminin yanı sıra oluşturabilecekleri network konusuna dikkat çekti. Bu öğrencilerin çok yakın gelecekte işletmeler için yönetici pozisyonuna gelmek adına hızlı sonuç alınacağına değindi.
TURYİD Gastronomi Eğitimleri Komite Başkanı Ahmet Özbek sayısı her gün artan Gastronomi okullarında fark yaratabilmenin en önemli unsuru olarak özel sektörle iş birliğinin altını çizdi. TURYİD’in Türkiye Gastronomisine katkı amacıyla sahiplendiği Gastronomi Turizmi, Sosyal Gastronomi ve Gastro Diplomasi konularında da öğrencilere bilgi aktarılacağını belirten Özbek, özellikle Anadolu ve Trakya’da coğrafi işaretli ürünlerin kullanımı konusunda öğrencilerle inovatif uygulamalar yapacaklarını belirtti.
YORUMLAR